.
Loading...

LG Watch Sport, LG Watch Style: Τα τελευταία νέα πριν την επίσημη εμφάνιση


Τα δύο ρολόγια της LG, το LG Watch Sport LG και το LG Watch Style, είναι αναμφίβολα το θέμα των τελευταίων ημερών για τους φίλους των wearables. Στο τελευταίο άρθρο που σας γράψαμε για αυτά, είδαμε επίσημο press render του LG Watch Style που μας έδωσε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την εμφάνιση της συσκευής. Οι διαρροές όμως δεν σταματούν εκεί. Από τότε έχουν προκύψει αρκετά νέα, άλλα μικρότερης και άλλα μεγαλύτερης σπουδαιότητας, γι' αυτό και εμείς τα μαζέψαμε όλα μαζί και σας τα παρουσιάζουμε.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις φήμες για τις τιμές των δύο συσκευών. Σύμφωνα με πηγές του android police, η τιμή του LG Watch Style θα είναι $249, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τιμή εκκίνησης με λουράκι σιλικόνης και αυτή θα ανέβει κι' άλλο αν μιλάμε για συσκευή με δερμάτινο λουράκι. Η συσκευή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως οικονομική πρόταση, καθώς όπως ήδη γνωρίζουμε δεν διαθέτει NFC για ανέπαφες πληρωμές, αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών και φυσικά ούτε 3G/LTE συνδεσιμότητα. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη κυκλοφορεί παρόμοια σε τεχνικά χαρακτηριστικά android wear συσκευή και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή, που δεν είναι άλλη από το Asus ZenWatch 3
Γνωστή έγινε όμως και η τιμή του LG Watch Sport, η   οποία θα κυμαίνεται στα $349, πάντα βέβαια για την αγορά των Ην. Πολιτειών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τη συγκεκριμένη συσκευή, αν φυσικά η πληροφόρηση είναι σωστή, η τιμολόγηση είναι πιο λογική. Μην ξεχνάμε ότι η συσκευή θα διαθέτει μεταξύ άλλων 3G/LTE συνδεσιμότητα καθώς και NFC κάνοντας το Sport την πρώτη συμβατή συσκευή με Android Pay. Η τιμή είναι χαμηλότερη από το LG Watch Urbane 2nd Edition, και έρχεται να ανταγωνιστεί το Samsung Gear S3 και φυσικά το Apple Watch.

Στη συνέχεια είχαμε νεότερα για την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης των δύο συσκευών. Ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η 9η Φεβρουαρίου θα είναι η ημερομηνία που θα γνωρίσουμε επίσημα τις δύο συσκευές αλλά και την τελική έκδοση του android wear 2.0, ο γνωστός leaker Evan Blass με νέο tweet μας ενημέρωσε ότι η ημερομηνία άλλαξε και μεταφέρεται μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 8 Φεβρουαρίου. Αν πληροφόρηση του λοιπόν είναι σωστή, θα πρέπει κάποια στιγμή αύριο το απόγευμα προς βράδυ για εμάς εδώ στην Ελλάδα να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν σταλεί προσκλήσεις για κάποιο event, οπότε λογικά όλα θα γίνουν με ανακοινώσεις και δελτία τύπου στις ιστοσελίδες της Google και της LG.


Χτες επίσης μάθαμε ότι , αν όχι και οι δύο συσκευές, τουλάχιστον LG Watch Style βρίσκεται ήδη στα καταστήματα, καθώς υπάλληλος της γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών Best Buy, έστειλε φωτογραφίες από τη συσκευασία της συσκευής στο GSMArena. Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι οι δύο συσκευές έχουν κατασκευαστεί από την LG σε στενή συνεργασία με τη Google, και η φράση "Designed with our friends at Google" έρχεται να το επιβεβαιώσει περίτρανα.


Κερασάκι στην τούρτα των διαρροών, είναι τα manual των δύο συσκευών, τα οποία εντόπισε στην ιστοσελίδα της LG το Droid-Life και κατάφερε να τα αποθηκεύσει πριν "κατέβουν" και πάλι από την LG. Μπορεί να μην μαθαίνουμε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά όμως μαθαίνουμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Στα manual των δύο συσκευών της LG περιγράφονται φυσικά οι λειτουργίες όπως το Android Pay, το Google Assistant, η περιήγηση στο μενού με την περιστρεφόμενη κορώνα που για πρώτη φορά συναντάμε σε android wear συσκευή, η χρήση των ειδοποιήσεων και πολλά άλλα. Πληροφορίες όμως παίρνουμε και για το hardware όπως για παράδειγμα ο τρόπος φόρτισης και τα λουράκια των συσκευών. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, το LG Watch Style έρχεται με μια πιο απλοϊκή βάση φόρτισης, συμβατή μόνο με τη συσκευή, όπως αναφέρει το manual, με το καλώδιο να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στη βάση. Αντίθετα, το LG Watch Sport έρχεται με μια πιο όμορφη βάση, η οποία θα τολμούσαμε να πούμε ότι διαθέτει μια θύρα USB type C, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από το manual. Το LG Watch Style διαθέτει όπως ήδη γνωρίζαμε λουράκια Google MODE, τα οποία μπορούμε εύκολα να τα αλλάζουμε με μία κίνηση. Το LG Watch Sport από την άλλη, ενώ δεν φαίνεται να είναι απαγορευτική η αλλαγή, τονίζεται στο manual ότι η χρήση μεταλλικών μπρασελέ ίσως επηρεάσει το Bluetooth και το wifi της συσκευής. Απ΄ ότι φαίνεται λοιπόν θα είναι εφικτή η αλλαγή στο λουράκι της συσκευής έστω και με κάποιους περιορισμούς.


Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μας νέο, έρχεται για το LG Watch Sport και αφορά τον τύπο της SIM που θα χρησιμοποιεί η συσκευή. H LG, όπως μπορούμε να δούμε παραπάνω, δεν χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που δεν είναι άλλη από την e-SIM που έχουμε δει να τη χρησιμοποιεί η Samsung στο Gear S2 και Gear S3, όμως θα μας επιτρέψετε να μην διαμαρτυρηθούμε γι' αυτό. Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο που υπάρχει στη συσκευασία, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια κανονική θύρα sim στην πλάτη της συσκευής, επιτρέποντας στη συσκευή να λειτουργεί και σε χώρες που δεν λειτουργούν οι e-SIM. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν η συσκευή δεν εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας, θα μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές να αγοράσουν την international version της συσκευής και να τη λειτουργήσουν με τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όπως δηλαδή γίνεται και τώρα με το LG Watch Urbane 2nd Edition.
Αν θέλετε να ρίξετε μια πιο αναλυτική ματιά στα manual των δύο συσκευών μπορείτε να τα βρείτε εδώ για το LG Watch Sport και εδώ για το LG Watch Style.
Λίγα πράγματα που δεν γνωρίζουμε έχουν μείνει για την επίσημη παρουσίαση των δύο συσκευών, ελπίζουμε λοιπόν αύριο να έχουμε όλες τις απαντήσεις.


LG Watch Style 84507583736198267

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email