.
Loading...

Το TipTalk γίνεται Sgnl και πάει Kickstarter


Το TipTalk το συναντήσαμε πρώτη φορά στη CES 2016 και τουλάχιστον μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ένα προϊόν που μας ενθουσίασε αρκετά. Συνοπτικά, πρόκειται για ένα μπρασελέ που μπορεί να φορεθεί σκέτο ή ως λουράκι για το συμβατικό ή το έξυπνο ρολόι μας, και χάρη στην τεχνολογία Bone Conduction ή Body Conduction επιτρέπει στον ήχο να περάσει από το καρπό του χεριού μας στο αυτί μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να ακούσουμε τη φωνή του συνομιλητή μας είναι να ακουμπήσουμε το δάκτυλο μας στο αυτί μας, ενώ η δική μας φωνή θα μεταφέρεται μέσω μικροφώνου και Bluetooth στο τηλέφωνο μας.  Η τεχνολογία δεν είναι καινούρια, καθώς έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε κάποια ακουστικά που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, αλλά και στο γνωστό σε όλους Google Glass, είναι όμως η πρώτη φορά που τη βλέπουμε σε ένα λουράκι. H Innomdlelab, η εταιρεία πίσω από το συγκεκριμένο προϊόν, είναι μέρος του Samsung C-LAB, δηλαδή μια προσπάθεια του Κορεάτη κατασκευαστή να χρηματοδοτήσει νέους με όραμα από την Κορέα για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας. 


 Αυτό λοιπόν που γνωρίσαμε στη CES ως TipTalk είναι πλέον έτοιμο να βγει στην αγορά με την εταιρεία να αλλάζει την εμπορική ονομασία του προϊόντος σε Sgnl (προφέρεται Signal) και να ξεκινάει την καμπάνια της στο Kickstarter. Από το όριο που έχει βάλει η Innomdlelab στη χρηματοδότηση, το οποίο είναι πολύ χαμηλό, καταλαβαίνουμε ότι η καμπάνια γίνεται κυρίως για λόγους προβολής και marketing και λιγότερο επειδή υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης από τους καταναλωτές, προκειμένου να καταφέρει το προϊόν να βγει στην παραγωγή.Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας από την παραπάνω φωτογραφία, το τελικό προϊόν είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που είδαμε στη CES, με το στρογγυλό πλήκτρο απάντησης των κλήσεων να προσθέτει μια όμορφη πινελιά στο λουράκι. Στο λουράκι επίσης θα βρούμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου, το μικρόφωνο, ένα πλήκτρο για απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων, και φυσικά το σημαντικότερο απ όλα, το BCU (Body Conduction Unit) που είναι το σημαντικότερο τεχνικό χαρακτηριστικό της συσκευής. Τέλος στο λουράκι θα βρούμε ενσωματωμένο ένα επιταχυνσιόμετρο που θα βοηθάει στη χρήση της συσκευής ως activity tracker.  Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (Μαύρο, Λευκό και Μπλε) και με την πιστοποίηση IP56 θα είναι μερικώς ανθεκτική στη σκόνη και το νερό. Το Sgnl θα είναι συμβατό με android και iPhone με έκδοση λειτουργικού  από 4.4 και 8 και άνω αντίστοιχα. Τέλος όσοι διερωτάστε για τη συμβατότητα με το συμβατικό ή έξυπνο ρολόι σας, η συσκευή θα έρθει με αντάπτορες για ρολόγια που φοράνε λουράκια από 18 έως 24mm, καθώς επίσης και αντάπτορες για smartwatch με proprietary λουράκια όπως το Apple Watch ή το Samsung Gear S3 που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.
Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην καμπάνια και να αποκτήσουν πρόωρα το Sgnl και μάλιστα σε προνομιακή τιμή, θα πρέπει να δράσουν άμεσα μετά την έναρξη της καμπάνιας. Οι πρώτοι 500 θα μπορέσουν να αποκτήσουν τη συσκευή στα 99$, ενώ ανά 500 backers η τιμή θα ανεβαίνει στα 109$, 119$ και 129$ αντίστοιχα. Όσοι δεν προλάβουν τις παραπάνω προσφορές στην τιμή των 139$ δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των backers. Επίσης θα υπάρξουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν παραπάνω από μία συσκευή. Η Innomdlelab μας έχει ήδη ενημερώσει ότι οι κάτοικοι Ελλάδος μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στην καμπάνια, δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο για τους κατοίκους της Κύπρου. Τα μεταφορικά ανέρχονται στο ποσό των 29$, ενώ επειδή παραμένει αδιευκρίνιστο από που θα γίνει η αποστολή του προϊόντος, δεν γνωρίζουμε αν υπάρξουν extra χρεώσεις αν το δέμα περάσει από το τελωνείο.
Να σας θυμίσουμε, ότι το smartwatcher.gr , χάρη στη δική σας βοήθεια, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να είναι στη λίστα με 9 ακόμα άτομα που θα δοκιμάσουν το Sgnl τον Οκτώβριο, σε αντίθεση με τους backers του Kickstarter που θα παραλάβουν το προϊόν, αν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, το Φεβρουάριο του 2017. Η απόφαση βέβαια για το αν θα πρέπει να συμμετέχετε θα πρέπει να ληφθεί σήμερα ή έστω τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το προϊόν ανταποκρίνεται στις δικές μας ή τις δικές σας προσδοκίες, χωρίς να το έχουμε δοκιμάσει.
H Καμπάνια θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος, και είτε συμμετέχετε είτε όχι μπορείτε βρείτε το link από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει μετά την έναρξη της καμπάνιας το άρθρο θα ανανεωθεί.

update: Το sgnl είναι ήδη στο kickstarter και μπορείτε να το βρείτε εδώ


TipTalk 1346261484058512644

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email