.
Loading...

Διαθέσιμο το Pebble firmware 4.0


Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα email της Pebble, ενημέρωνε τους developers ότι η νέα έκδοση του λογισμικού της εταιρείας θα γίνει διαθέσιμη πριν την κυκλοφορία των νέων συσκευών, και τους προέτρεπε να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για αυτή την αλλαγή. Χτες αργά το βράδυ λοιπόν, μαζί με την νέα έκδοση της συνοδευτικής εφαρμογής της Pebble για το android και το iOS, έγινε διαθέσιμη και η νέα έκδοση του λογισμικού της εταιρείας, φτάνοντας πλέον στην έκδοση 4. 
Πριν περάσουμε αναλυτικά στις αλλαγές που φέρνει το νέο λογισμικό, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι ο τίτλος Timeline OS απουσιάζει από την ανακοίνωση της Pebble. Η λειτουργία με την οποία ο χρήστης μπορούσε με τα πλήκτρα πλοήγησης της συσκευής του, να πάρει πληροφορίες για τις επερχόμενες καταχωρήσεις στο ημερολόγιο του, πρόγνωση καιρού ή άλλες πληροφορίες από συμβατές εφαρμογές, και που η ίδια η Pebble διαφήμιζε πριν την κυκλοφορία του ως κάτι πολύ καινοτόμο, είχε δώσει την ονομασία της σε ολόκληρο το λειτουργικό της εταιρείας. Η λειτουργία αυτή φυσικά παρέμεινε στο νέο firmware ελαφρώς τροποποιημένη, όμως πλέον απουσιάζει από τον τίτλο του λειτουργικού. Με λίγα λόγια, η ίδια η Pebble επιβεβαιώνει αυτό που σας λέγαμε στο review των Pebble Time και Pebble Time Steel, ότι ναι μεν είναι μια χρήσιμη λειτουργία για κάποιους, αλλά όχι κάτι τόσο επαναστατικό.
Ας περάσουμε τώρα στις αλλαγές της νέας έκδοσης. Η λειτουργία Pebble Health που όπως έχουμε καταλάβει η Pebble επενδύει πολλά σε αυτή, είναι πλέον διαθέσιμη από το ρολόι μας, πατώντας το πάνω πλήκτρο πλοήγησης και όχι μέσα από το μενού των εφαρμογών της συσκευής. Το Pebble Health έχει πλέον καλύτερο γραφικό περιβάλλον και μπορούμε να δούμε πιο εύκολα πληροφορίες για τις αποστάσεις που έχουμε διανύσει, τα βήματα, τις θερμίδες που έχουμε καταναλώσει ή την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου μας. Στην προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού το πάτημα του επάνω πλήκτρου πλοήγησης μας οδηγούσε πίσω στο χρονολόγιο μας (Timeline), και όπως καταλαβαίνεται η λειτουργία καταργήθηκε από την Pebble. (Δείτε παρακάτω το update)


Μεγάλη αλλαγή έχουμε πλέον και στο μενού των εφαρμογών, με τα μεγάλα εικονίδια που είχαμε συναντήσει στο Timeline OS να αποχωρούν, και τη θέση τους να παίρνουν μικρά εικονίδια, με τις εφαρμογές πλέον να εμφανίζονται σε λίστα. Επίσης η Pebble "ξεκλείδωσε" από την κορυφή την επιλογή των ρυθμίσεων και πλέον μπορούμε να μετακινήσουμε το συγκεκριμένο μενού σε οποιαδήποτε θέση μέσα στο μενού των εφαρμογών.


Μία νέα λειτουργία, που όμως την είχαμε δει στην ανακοίνωση των νέων συσκευών της Pebble, είναι το Quick Views όπως το ονομάζει στην ανακοίνωση η ίδια η εταιρεία. Η αμέσως επόμενη καταχώρηση του ημερολογίου ή άλλων εφαρμογών στο χρονολόγιο μας, θα εμφανίζεται πλέον ως κάρτα στο κάτω μέρος του watchface της συσκευής μας. Με το πάτημα του κάτω πλήκτρου πλοήγησης θα μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη καταχώρηση. Όταν δεν υπάρχει κάρτα στο watrchface, με το πάτημα του ίδιου πλήκτρου έχουμε πρόσβαση στο Timeline για τις επόμενες τρεις ημέρες, όπως συνέβαινε δηλαδή και στις προηγούμενες εκδόσεις. Εδώ να τονίσουμε ότι η λειτουργία Quick Views είναι συμβατή με τις συσκευές με τετράγωνη οθόνη της εταιρείας και όχι με το Pebble Time Round. 
Στην τέταρτη έκδοση του λειτουργικού της Pebble, και τα 4 πλήκτρα των συσκευών είναι παραμετροποιήσιμα. Μέχρι χτες μόνο το πάνω και το κάτω πλήκτρο πλοήγησης των συσκευών μπορούσαν να παραμετροποιηθούν  και με παρατεταμένο πάτημα να μας οδηγήσουν κατευθείαν στην εφαρμογή που θέλουμε. Πλέον και το πλήκτρο back το οποίο με παρατεταμένο πάτημα ενεργοποιούσε και απενεργοποιούσε τις ειδοποιήσεις στη συσκευή, αλλά και το κεντρικό πλήκτρο μπορούν να μας οδηγήσουν με παρατεταμένο πάτημα στην αγαπημένη μας εφαρμογή ή λειτουργία. 
Στα παραλειπόμενα της αναβάθμισης, έχουμε βελτιωμένα animation που έχουν ως αποτέλεσμα την πιο γρήγορη πλοήγηση στο μενού των συσκευών, ενώ τέλος, οι κάτοχοι Pebble συσκευών που συνδέουν τη συσκευή τους με iPhone, μπορούν να απαντήσουν, να διαγράψουν ή να αρχειοθετήσουν τα email τους από την ειδοποίηση, μόνο όμως αν πρόκειται για Gmail λογαριασμό.
Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να πούμε ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού είναι διαθέσιμη μόνο για τις Time Series συσκευές της εταιρείας, τις υπάρχουσες αλλά και αυτές που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό, και όχι για το Pebble Classic και Pebble Steel. Υποστήριξη βέβαια για αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας ούτε λόγος, για το οποίο θα πρέπει να περάσουμε μόνοι μας το πακέτο της ελληνικής γλώσσας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Update(07/09/2016):  Σε μια διορθωτική απ΄ότι φαίνεται κίνηση, και έπειτα από παράπονα ορισμένων χρηστών για την κατάργηση της πλοήγησης προς τα πίσω στο Timeline, η Pebble επαναφέρει τη συγκεκριμένη λειτουργία με την έκδοση 4.0.1. Οι κάτοχοι των συσκευών της Pebble μπορούν πλέον να πλοηγηθούν προς τα πίσω στο Timeline τους, ορίζοντας τη συγκεκριμένη λειτουργία ως συντόμευση σε ένα από τα τέσσερα πλήκτρα της συσκευής τους. Όπως εξηγήσαμε και στο αρχικό άρθρο, η πρόσβαση στις συντομεύσεις γίνεται με παρατεταμένο πάτημα των πλήκτρων της συσκευής. Timeline OS 6518518310349403007

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email