.
Loading...

Επίσημο από σήμερα το Asus ZenWatch 3. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο με τιμή 229€

Για το ZenWatch 3 γνωρίζαμε ήδη αρκετά πράγματα, από τις διαρροές της συσκευής λίγες ημέρες νωρίτερα. Υπήρχαν όμως και πολλά που δεν γνωρίζαμε, αλλά για αυτό φρόντισε η Asus με το Press Event που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Βερολίνο, στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2016. H Asus πέρυσι κινήθηκε με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, προσφέροντας το ZenWatch 2 σε τιμή πολύ χαμηλότερη από τις υπόλοιπες android wear συσκευές, με τους καταναλωτές βέβαια να πρέπει να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ίδιο φαίνεται να επιχειρεί να κάνει και φέτος, ανεβάζοντας βέβαια λίγο τις τιμές, αλλά αυξάνοντας την ποιότητα με καλύτερα υλικά κατασκευής. 


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το ZenWatch 3 είναι ένα στρογγυλό smartwatch, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, και θα διατεθεί σε τρία χρώματα (gunmetal, silver, rose gold) ενώ θα υπάρχουν επιλογές για δερμάτινα λουράκια ή λουράκια σιλικόνης σε καφέ η μπεζ χρώμα. Η οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, έχει ανάλυση 400x400 pixels, ενώ θα καλύπτεται από 2,5D Gorilla Glass. To πιο αμφιλεγόμενο σημείο της συσκευής, το οποίο σας το είχαμε πει και στο προηγούμενο μας άρθρο είναι οι προεξοχές για το λουράκι, οι οποίες εκτός ότι δεν μας ενθουσιάζουν αισθητικά (είμαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετες απόψεις), μπορούν να δεχθούν αποκλειστικά τα λουράκια της Asus και όχι οποιοδήποτε λουράκι, αποτρέποντας την περαιτέρω παραμετροποίηση από τους καταναλωτές που θα το επιλέξουν.Το σημαντικότερο όμως τεχνικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι ο επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon Wear 2100, που αναμένεται να δώσει καλύτερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης, από το Snapdragon 400 που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στα android wear smartwatch. Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στα 340mAh και αναμένεται να διαρκεί άνετα για δύο ημέρες χρήσης. Χάριν στην τεχνολογία HyperCharge, η συσκευή θα φορτίζει πολύ γρήγορα, φτάνοντας στο 60% με μόνο 15 λεπτά φόρτισης, ενώ η Asus θα διαθέσει ένα battery pack το οποίο θα συνδέεται στα pin φόρτισης της συσκευής και αναμένεται να δώσει 40% περισσότερη ενέργεια στη συσκευή. Η μνήμη RAM παρέμεινε στα 512MB, η εσωτερική μνήμη στα 4GB ενώ φυσικά θα βρούμε wifi kai bluetooth 4.1. Όπως είχαμε διαπιστώσει και από τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει, δεν υπάρχει αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών στη συσκευή, ούτε GPS chip, παρόλα αυτά η Asus υπόσχεται 95% ακρίβεια στην καταγραφή της καθημερινής μας δραστηριότητας με την εφαρμογή ZenFit. Επίσης στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος, ούτε αναφέρεται στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, η ύπαρξη ηχείου για την πραγματοποίηση κλήσεων από το ρολόι.  
Η ευρωπαϊκή τιμή της συσκευής έχει οριστεί στα 229€ και η διάθεση της αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο, πιθανότατα το μήνα Οκτώβριο. Οι συσκευές που περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους είναι πολλές και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ζυγίσει τις ανάγκες του αλλά και τις οικονομικές του δυνατότητες, προκειμένου να αποφασίσει για το smartwatch που θα αποκτήσει.

Πηγή 1,2,3 ZenWatch 3 8881818129734054162

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email