.
Loading...

Φήμες για δύο android wear συσκευές από την Google (update)


Όσοι από εσάς παρακολουθείτε στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις, ίσως να έχετε διαβάσει ότι η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά φέτος ένα smartphone με το δικό της brand, βάζοντας έτσι τη δική της πινελιά εκτός από το software, και στο hardware των συσκευών. Να θυμίσουμε ότι οι συσκευές Nexus, ναι μεν προσφέρουν στους καταναλωτές την εμπειρία χρήσης μιας "καθαρής" android συσκευής, όμως το hardware φέρει τη σφραγίδα της εταιρείας που έχει επιλέξει η Google κάθε χρόνο για να κατασκευάσει τη συσκευή. Προς το παρόν πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα για τη συγκεκριμένη συσκευή, αντιθέτως τα δύο Nexus smartphone από την htc είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα τα δούμε κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι.
Τι γίνεται όμως με το android wear; Έτσι κι αλλιώς το λειτουργικό της Google για φορετές συσκευές δεν επιτρέπει πολλές αλλαγές στους κατασκευαστές, έτσι η ανάγκη για κάποιο Nexus smartwatch θα λέγαμε ότι δεν ήταν επιτακτική μέχρι τώρα, όμως απ΄ότι φαίνεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του androidpolice.com, η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δύο android wear συσκευές μέσα στο 2016. Το αν οι συσκευές θα ονομάζονται Nexus, άρα θα είναι σε συνεργασία με κάποιο κατασκευαστή, ή αν θα έχουν μόνο το brand της Google και κάποια άλλη ονομασία παραμένει ακόμα άγνωστο. Αρκετά όμως με την εισαγωγή. Πάμε να δούμε τις πληροφορίες που φέρνει στο φως το androidpolice για τις δύο συσκευές. 
Το πρώτο, με κωδική ονομασία Angelfish, είναι το μεγαλύτερο από τις δύο συσκευές, ενώ από πλευράς hardware θα είναι και το πιο προικισμένο, καθώς θα διαθέτει εκτός από τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών και LTE συνδεσιμότητα αλλά και GPS. H συσκευή θα είναι στρογγυλή, με τρία hardware πλήκτρα, πάχος 14mm, ενώ η διάμετρος της θα είναι 43,5mm. Εμφανισιακά, όπως αναφέρει το androidpolice, η συσκευή είναι μια μίξη μεταξύ LG Watch Urbane 2nd Edition και Motorola Moto 360. Το πιθανότερο είναι ότι η συσκευή δεν θα υποστηρίζει εναλλάξιμα λουράκια, άρα ούτε τα λουράκια της ίδια της Google, καθώς δεν το επιτρέπει ο σχεδιασμός της.
Η δεύτερη συσκευή, με κωδική ονομασία Swordfish, δεν θα διαθέτει LTE συνδεσιμότητα και GPS, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα διαθέτει και αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών.  Η συγκεκριμένη συσκευή θα διαθέτει μόνο ένα hardware πλήκτρο, θα έχει διάμετρο 42mm και πάχος 10,8mm, ενώ εμφανισιακά θα είναι πολύ κοντά στο Pebble Time Round αλλά χωρίς το τεράστιο bezel, όπως αναφέρει το androidpolice. Σε αντίθεση με το Angelfish, το Swordfish φαίνεται ότι θα υποστηρίζει εναλλάξιμα λουράκια. 
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ξεκάθαρο, ότι το Angelfish θα είναι μια συσκευή για τους απαιτητικούς χρήστες που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του android wear 2, ενώ το Swordfish για αυτούς που επιζητούν περισσότερο την εμφάνιση και λιγότερο τα τεχνικά χαρακτηριστικά από το ρολόι τους. Οι απορίες πάντως παραμένουν ακόμα πολλές. Πιο επεξεργαστή και τι τύπο οθόνης θα επιλέξει η Google για κάθε μία από τις συσκευές; Θα ανήκουν στη σειρά Nexus, στη σειρά Pixel ή κάτι άλλο; Θα παρουσιαστούν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τα Nexus smartphones ή θα πάμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων; Τι τιμολογιακή πολιτική θα επιλέξει η Google για τις δικές τις συσκευές; Το smartwatcher.gr θα είναι εδώ για να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο.

Update (12/07/2016):


Λίγες μέρες μετά τις φήμες για την κυκλοφορία δύο android wear συσκευών από την Google, το androidpolice.com επανέρχεται και πάλι στο θέμα, με πιθανά renders των δύο συσκευών. Προσοχή, αυτό που βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία είναι δημιούργημα της γνωστής ιστοσελίδας και όχι επίσημα renders των συσκευών. Το androidpolice δημιούργησε τα παραπάνω renders από αυτά που έχουν δει και έχουν ακούσει οι συντάκτες του για τις δύο συσκευές, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν κάποιες εσκεμμένες αλλαγές για να μην αποκαλυφθούν οι πηγές του. Στα αριστερά, βλέπουμε τη συσκευή με την κωδική ονομασία Angelfish, το μεγαλύτερο και πιο προικισμένο σε hardware ρολόι της σειράς, ενώ στα δεξιά βλέπουμε το μικρότερο μοντέλο με την κωδική ονομασία Swordfish. Το Angelfish όπως βλέπετε διαθέτει τρία πλήκτρα, με το κεντρικό να είναι μεγαλύτερο από τα άλλα δύο, όπως όμως τονίζει το androidpolice το πάχος της συσκευής που είναι αρκετά μεγάλο δεν απεικονίζεται σωστά στο render. Τέλος για το Swordfish, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μεταξύ του εξωτερικού bezel και της οθόνης, υπάρχει ένα μικρό περιθώριο το οποίο επίσης δεν μπορεί να απεικονιστεί στο render. Ο συντάκτης του άρθρου, εικάζει ότι αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε η Google για να τοποθετήσει τους αισθητήρες στην συσκευή, για να αποφύγει το flat tire, το αντιαισθητικό δηλαδή μικρό κενό στο κάτω μέρος της οθόνης, που έχουμε δει στο moto 360 αλλά και σε άλλες συσκευές.Google 6358117819049905562

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email