.
Loading...

Η Pebble ανακοινώνει δύο νέα smartwatch και το Pebble Core


Έφτασε λοιπόν η ώρα της μεγάλης ανακοίνωσης που όλοι περιμέναμε από χτες, καθώς η αντίστροφη μέτρηση που είχε ξεκινήσει στο site της Pebble έφτασε στο μηδέν. Δυστυχώς θα πρέπει να ξεκινήσω το άρθρο με αυτό που προσωπικά απευχόμουν και νομίζω πολύς κόσμος θα συμφωνήσει μαζί μου. H Pebble για τρίτη συνεχόμενη φορά θα ζητήσει την χρηματοδότηση από τους ίδιους τους καταναλωτές μέσω του Kickstarter ώστε να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα τις συσκευές που παρουσίασε σήμερα. Σας λέγαμε και χτες ότι και η δεύτερη καμπάνια της εταιρείας στο kickstarter (για το Pebble Time - Pebble Time Steel) ήταν κάπως τραβηγμένο σενάριο, αυτή τη φορά όμως η Pebble το τράβηξε από τα μαλλιά. Ας αφήσουμε όμως τα πικρόχολα σχόλια (προς το παρόν) και πάμε να δούμε την ουσία της ανακοίνωσης και τις νέες συσκευές της αμερικανικής εταιρείας.


Η πρώτη και πιο οικονομική πρόταση της Pebble είναι μια παραλλαγή του Original Pebble, και το όνομα αυτού Pebble 2. Το Pebble 2 διατηρεί τις sport γραμμές του πρώτου Pebble, μόνο που αυτή τη φορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά θα βρούμε έγχρωμη e-paper οθόνη, μικρόφωνο, και ενσωματωμένες δυνατότητες activity tracking καθώς περιλαμβάνει αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα φτάνει τις 7 ημέρες ενώ φυσικά θα είναι ανθεκτικό στο νερό σε βάθος μέχρι 30 μέτρα. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε πέντε νεανικά χρώματα και η τιμής της θα είναι μόλις 99$, ενώ θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τουλάχιστον για τους υποστηρικτές της καμπάνιας στο Kickstarter.


Ανανέωση όμως έχουμε και για τη σειρά Pebble Time, με την Pebble να παρουσιάζει σήμερα το Pebble Time 2. Το Pebble Time 2 συμπεριλαμβάνει μια νέα οθόνη , επίσης τεχνολογίας e-paper, μόνο που αυτή τη φορά είναι κατά 53% μεγαλύτερη από το πρώτο μοντέλο. Και αυτή η συσκευή περιλαμβάνει φυσικά αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, μπαταρία διάρκειας 10 ημερών και αντοχή στο νερό σε βάθος 30 μέτρων όπως και το πρώτο μοντέλο. Αλλαγή φαίνεται ότι θα έχουμε και στο software των συσκευών με βελτιωμένο Pebble Health αλλά και νέα μορφή ειδοποιήσεων. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα από τον ερχόμενο Νοέμβριο και η τιμή της στο kickstarter είναι 169$.Για το τέλος αφήσαμε μια τελείως διαφορετική πρόταση από την Pebble, το Pebble Core. Το Pebble Core είναι ένα 3G enabled box το οποίο συνδέεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να κάνει streaming μουσικής από το spotify για να μας βοηθάει στην άσκηση, να καταγράφει την άσκηση και τον ρυθμό μας με το ενσωματωμένο gps, να κρατάει φωνητικές σημειώσεις ή ακόμα και να στείλει sms σε περίπτωση ανάγκης. Το Core θα μπορεί να συνεργαστεί με τις αγαπημένες fit εφαρμογές, όπως το Google Fit, το Strava, το Runkeeer και άλλα. Η συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2017 στην τιμή των 99$, ενώ στο kickstarter αν προλάβετε ξεκινάει από 69$. 
Αν και το πρώτο σχόλιο το κάναμε ήδη στην αρχή αυτού του άρθρου, ας πούμε λίγα λόγια ακόμα για το πως βλέπουμε τη σημερινή ανακοίνωση. Εμείς μπορεί να μην συμφωνούμε με την κίνηση της Pebble να ζητήσει τη χρηματοδότηση των καταναλωτών στο kickstarter, καθώς είναι πλέον μια καταξιωμένη εταιρεία και θα έπρεπε να μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν μαζί μας. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το σχόλιο η χρηματοδότηση έχει ξεπεράσει το 1 εκ. δολάρια και σίγουρα θα αυξηθεί κατά πολύ τις επόμενες ώρες και μέρες. Μένει να δούμε αν θα ξεπεράσει την προηγούμενη καμπάνια που έφτασε τα 21 εκ. δολάρια. Όσο για τα ίδια τα προιόντα, σίγουρα έχουμε βελτιωμένες εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων συσκευών της Pebble με τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών να είναι καλοδεχούμενη προσθήκη, ενώ στα πολύ θετικά θα προσθέσω και τη μεγαλύτερη οθόνη με τα μικρότερα περιθώρια στο Pebble Time 2. Καλοδεχούμενη είναι και η νέα τιμολογιακή της εταιρείας, με τις τιμές να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτές του Pebble Time και Pebble Time Steel, οι οποίες βέβαια δεν άργησαν να κατρακυλίσουν. Το όραμα της Pebble για το Timeline OS παραμένει στο χειρισμό με πλήκτρα και χωρίς οθόνη αφής, κάτι που σίγουρα θα θέλαμε να αλλάξει, χωρίς και πάλι να είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε μαζί μας. Τέλος, για το Pebble Core θα πούμε μόνο ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, που δύσκολα όμως θα βρει τη θέση του εκτός της αγοράς των Ην. Πολιτειών της Αμερικής.   
Μην διστάσετε να επισκεφθείτε την πηγή του άρθρου αν θέλετε να συμμετέχετε και εσείς στην καμπάνια της Pebble, αλλά και για να δείτε το Promo Video των νέων συσκευών.Pebble Time 2 5814301801748215912

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email