.
Loading...

Ξεκίνησε η αναβάθμιση, το Moto 360 (2015) είναι το πρώτο που γεύεται ...Marshmallow (Update 8)


 Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμάστε ότι στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση του android wear, που έφερε όλες τις συσκευές με το λειτουργικό της Google στην έκδοση 5.1.1 του android, το Moto 360( πρώτης γενιάς) ήταν η τελευταία συσκευή που πήρε την αναβάθμιση. Οι κάτοχοι της συσκευής πάντως το θυμούνται σίγουρα, καθώς πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από την ανακοίνωση της αναβάθμισης, μέχρι αυτή να φτάσει στις συσκευές τους. Τώρα έχει έρθει η ώρα μιας ακόμα αναβάθμισης για το android wear, αναβάθμιση που θα φέρει υποστήριξη ηχείου αλλά και 3G/LTE (έστω και αν δεν υπάρχει πλέον συμβατή συσκευή μετά την ακύρωση του Watch Urbane 2nd Edition), νέα gestures, doze mode για καλύτερη μπαταρία κ.α.
Η Motorola με ανακοίνωση της στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και ανάρτηση στο επίσημο blog της, ενημέρωσε τους κατόχους του Moto 360 2ης γενιάς( συμπεριλαμβανομένου και του Moto 360 Sport), ότι η αναβάθμιση για τη συσκευή τους ξεκίνησε, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η αναβάθμιση και για το Moto 360 πρώτης γενιάς. Στην αναβάθμιση εκτός από τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού θα περιέχει βελτιώσεις που αφορούν μόνο το Moto 360 (2015), με καλύτερο screen dimming για βελτίωση της μπαταρίας, την εφαρμογή Moto Body Running για τους φίλους της άσκησης, καθώς επίσης και βελτιώσεις στην ποιότητα του ήχου σε bluetooth ακουστικά που συνδέονται με τη συσκευή αλλά στην συνολική απόδοση της συσκευής.


 Η αναβάθμιση επιβεβαιώνεται και από κατόχους της συσκευής στο xda-developers, που έχουν δει ήδη τη συσκευή τους να αναβαθμίζεται. Από τη μία λοιπόν έχουμε την χαρά των κατόχων της συσκευής ότι θα πάρουν πρώτοι από όλους την αναβάθμιση, από την άλλη όμως σίγουρα κάποιοι θα απογοητευτούν από την έλλειψη ηχείου και τη μη υποστήριξη της πιο σημαντικής λειτουργίας της έκδοσης 1.4.  
Το άρθρο θα ανανεώνεται συνεχώς με τα νέα για τις αναβαθμίσεις όλων των υπόλοιπων android wear συσκευών, καθώς επίσης και με τα links των αρχείων της αναβάθμισης για τους βιαστικούς που δεν μπορούν να περιμένουν και θέλουν να αναβαθμίζουν μόνοι τους τις συσκευές τους. Να υπενθυμίσουμε βέβαια, ότι το Moto 360 1ης και 2ης γενιάς δεν μπορούν να αναβαθμιστούν με τη διαδικασία του adb sidelod καθώς λόγω της ασύρματης φόρτισης και της έλλειψης pins ή θύρας usb δεν υπάρχει υποστήριξη της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Update 1 (10/02/2016): Τι και αν η επίσημη ανακοίνωση της Motorola έκανε λόγο για την αναβάθμιση του Moto 360 1ης γενιάς ότι θα φτάσει στις συσκευές τις ερχόμενες εβδομάδες. Τελικά η αναβάθμιση εμφανίστηκε ήδη στις πρώτες συσκευές λίγες μόνο ημέρες μετά την αναβάθμιση του νεότερου μοντέλου.


Update 2 (17/02/2016): Το LG Watch Urbane είναι η επόμενη συσκευή που παίρνει την αναβάθμιση στην έκδοση 1.4 και android marshmallow. Χρήστης του Reddit  έλαβε την αναβάθμιση στη συσκευή του, ενώ κατάφερε να εντοπίσει και το OTA url του αρχείου της αναβάθμισης. Αν είστε κάτοχοι της συσκευής και γνωρίζετε τη διαδικασία της χειροκίνητης αναβάθμισης, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο κατευθείαν από τους servers της Google.


Update 3 (17/02/2016): H LG έχει σήμερα την τιμητική της, καθώς και οι άλλες δύο συσκευές της εταιρείας, το G Watch και το G Watch R, ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται στην έκδοση 1.4.  Κάτοχοι των συσκευών μάλιστα βρήκαν και τα OTA url για τους ανυπόμονους. Για να κατεβάσετε το αρχείο της αναβάθμισης για το G Watch πατήστε εδώ, ενώ για το G Watch R πατήστε εδώ


Update 4 (18/02/2015): To Gear Live της Samsung προστέθηκε από σήμερα στις συσκευές που έχουν λάβει την αναβάθμιση. Το αρχείο για χειροκίνητη αναβάθμιση, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Update 5 (03/03/2016): Το μικρότερο από τα δύο μοντέλα του ZenWatch 2 (WI502Q ή αν θέλετε κωδική ονομασία wren) έχει σήμερα για την αναβάθμιση στην έκδοση 1.4. Υπάρχουν ήδη αναφορές στο διαδίκτυο για την αναβάθμιση και φυσικά υπάρχει και το αρχείο της αναβάθμισης για τους βιαστικούς. Να θυμίσουμε ότι το "μικρό" ZenWatch 2 δεν διαθέτει ηχείο στο εσωτερικό του, όπως το μεγάλο αδερφάκι του. Update 6 (04/03/2016): Σειρά σήμερα έχει άλλη μια συσκευή από την Asus, και αυτή είναι το ZenWatch πρώτης γενιάς. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε και το αρχείο της αναβάθμισης. 


Update 7 (08/03/2016): Το Fossil Q Founder και το Tag Heuer Connected Watch φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αναβαθμίζονται στην τελευταία έκδοση του android wear. Οι δύο συσκευές δεν απευθύνονται σε "κλασσικούς" gadget freaks, συνεπώς οι αναφορές είναι αρκετά περιορισμένες. Σε περίπτωση που είστε κάτοχος μιας από τις δύο συσκευές μπορείτε να παρακολουθείτε τα αντίστοιχα θέματα στο xda-developers (Tag Heuer, Fossil ) για περισσότερες πληροφορίες.  

Update 8 (06/04/2016): Δύο μήνες έχουν περάσει σχεδόν, από τότε που η πρώτη android wear συσκευή άρχισε να αναβαθμίζεται στην έκδοση 1.4 και επιτέλους έφτασε η στιγμή για τη μόνη συσκευή που είχε μείνει χωρίς την τελευταία έκδοση του λειτουργικού. Ο λόγος φυσικά για το Smartwatch 3 της Sony. Σύμφωνα με τον Wayne Piekarski, chief developer του android wear, η αναβάθμιση για το smartwatch της Sony ξεκινάει σήμερα και θα έχει φτάσει σε όλες τις συσκευές μέσα στις επόμενες ημέρες. Την αναβάθμιση μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε και μεις, από τη συσκευή που βρίσκεται στα χέρια μας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να κατεβαίνει το αρχείο της αναβάθμισης. Οι βιαστικοί μπορείτε να κατεβάσετε και αναβαθμίσετε χειροκίνητα τις συσκευές σας  με τη διαδικασία του sideload, κατεβάζοντας το αρχείο της αναβάθμισης. Ο λόγος που καθυστέρησε τόσο πολύ η αναβάθμιση για τη συσκευή της Sony, δεν είναι επισήμως γνωστός, όμως πιθανολογείται ότι οφείλεται στο Broadcom chipset που βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής. Αν θυμάστε κάπως έτσι είχε γίνει και με το Moto 360 στην προηγούμενη αναβάθμιση, με τον επεξεργαστή της Texas Instruments, να είναι ο λόγος για την μεγάλη καθυστέρηση.


Κάπως έτσι ολοκληρώνεται και ο μεγάλος κύκλος αυτού του άρθρου. Να θυμίσουμε μόνο ότι για τις συσκευές με ηχείο, το Asus ZenWatch 2 και το Huawei Watch η αναβάθμιση έχει καλυφθεί με ξεχωριστό άρθρο. 
Banner 4827525902738372113

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email