.
Loading...

Gear S2: Διαθέσιμο τον Οκτώβριο, συμβατό με όλα τα android


Πραγματοποιήθηκε αργά χτες το απόγευμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, το event επίδειξης των δυνατοτήτων του Samsung Gear S2, με τη μεγαλύτερη είδηση κατά τη γνώμη μας να έρχεται στο τέλος της βραδιάς. Η Samsung ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα σπάσει επιτέλους το φράγμα της συμβατότητας που υπήρχε μέχρι τώρα μόνο με τα smartphone της εταιρείας, και θα είναι συμβατό με android smartphones όλων των εταιρειών. Ο μοναδικός περιορισμός είναι το smartphone σας να τρέχει android 4.4 και πάνω ενώ θα πρέπει να διαθέτει και πάνω από 1,5GB Ram. Η Samsung έχει ήδη δημοσιεύσει στην επίσημη σελίδα του προϊόντος μια ενδεικτική λίστα με τις συμβατές συσκευές. Η συγκεκριμένη κίνηση της Sasmung, που η αλήθεια είναι ότι την περιμέναμε πολύ καιρό, θα βοηθήσει τις πωλήσεις της συσκευής, καθώς πλέον θα μπορούν να το αποκτήσουν και όσοι δεν αγοράζουν αποκλειστικά Samsung smartphones, ή ακόμα καλύτερα αυτοί που δεν αγοράζουν ποτέ smartphones της εταιρείας για τους δικούς τους λόγους.


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα διαθέσιμα μοντέλα ήταν ήδη γνωστά από το επίσημο δελτίο τύπου της 1ης Σεπτεμβρίου, οπότε στη χτεσινή εκδήλωση, ο χρόνος αναλώθηκε αποκλειστικά στις δυνατότητες της συσκευής.  Η περιστρεφόμενη στεφάνη είναι φυσικά ένα από τα σημεία που η Samsung έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Η εναλλακτική πρόταση στην περιστρεφόμενη κορώνα του Apple Watch, θα βοηθήσει τους κατόχους της συσκευής, μαζί την οθόνη αφής και τα πλήκτρα home και back, να περιηγηθούν στο μενού του Gear S2 και να ελέγχουν εφαρμογές, κάνοντας zoom σε χάρτες, αλλάζοντας τραγούδι στον media player και άλλα πολλά.
Η συσκευή θα έρχεται με ένα μεγάλο αριθμό watchfaces, κάποια εκ των οποίων θα μπορούν να τροποποιηθούν (D.I.Y watchfaces) από τους χρήστες ανάλογα με τις πληροφορίες που θέλει να περιέχουν ο καθένας. Επίσης η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον γνωστό σχεδιαστή και αρχιτέκτονα Alessandro Mendini, ο οποίος θα σχεδιάσει watchfaces αλλά και λουράκια αποκλειστικά για τη συσκευή.


Στη συνεχή προσπάθεια της Samsung να προσελκύσει προγραμματιστές στην δική πλατφόρμα, το Tizen δηλαδή, παρουσίασε κάποιες από τις εφαρμογές που θα δούμε στη συσκευή, όπως αυτές του CNN, ESPN, Twitter, Χάρτες, συνεργασίες με την VW και BMW για ελέγχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων των εταιρειών, εφαρμογή για το έλεγχο του έξυπνου σπιτιού κτλ. Να μην παραλείψουμε φυσικά να πούμε ότι ούτε από το Gear S2 θα λείπει ο "μαϊντανός" των παρουσιάσεων όλων το μεγάλων εταιρειών, που δεν είναι άλλος από την Uber. To Samsung Pay είναι μια επίσης σημαντική λειτουργία της συσκευής, η οποία όμως μας αφήνει παγερά αδιάφορους προς το παρόν καθώς μάλλον θα αργήσουμε να τη δούμε στη χώρα μας.
Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης και στις fitness δυνατότητες της συσκευής, με τo Nike+ να κυριαρχεί. Η συσκευή επίσης θα μπορεί να καταγράφει συνεχώς την καθημερινή μας δραστηριότητα, και τους καρδιακούς παλμούς, ή τέλος να μας θυμίζει να κινηθούμε ή να πιούμε νερό.

Το  3G μοντέλο, με την ενσωματωμένη e-sim,  πέρασε και πάλι στα "ψιλά" καθώς και πάλι δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την κυκλοφορία της συσκευής. Ξέρουμε ότι τα μεγάλα δίκτυα των Ην. Πολιτειών ότι θα υποστηρίξουν τη συσκευή, παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις υπόλοιπες χώρες. 
Όσοι ανυπομονείτε να αποκτήσετε την συσκευή θα πρέπει να την περιμένετε στις αρχές Οκτωβρίου, σε τιμή που επίσης παραμένει άγνωστη προς το παρόν. Φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για 350€ για το κανονικό μοντέλο και 400€ για το Classic. Μένει να αποδειχτούν με την κυκλοφορία της συσκευής.
Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να δείτε το video της παρουσίασης που μεταδόθηκε ζωντανά στο Youtube


Gear S2 7647709512997008282

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email