.
Loading...

Η Samsung ετοιμάζει smartwatch με περιστρεφόμενη στεφάνη και κάπως... περίπλοκο χειρισμό (Φήμες)


Η Samsung, είναι αδιαμφισβήτητα από τους πιο ένθερμους κατασκευαστές της φορετής τεχνολογίας, με πλήθος συσκευών, χωρίς μάλιστα να κάνει εκπτώσεις σε hardware και λειτουργίες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κατηγορηθεί για κάτι από τον τεχνολογικό κόσμο, το ένα σημείο θα ήταν η στροφή της στο Tizen, το δικό της δηλαδή λειτουργικό με το οποίο προσπαθεί να χτίσει το δικό της οικοσύστημα, χωρίς βέβαια να τα έχει καταφέρει προς το παρόν, και το άλλο είναι ότι οι μέχρι σήμερα φορετές συσκευές της εταιρείας λόγω των πλαστικών υλικών και της πιο tech εμφάνισης, προσελκύουν κυρίως gadget freaks και αποτρέπουν τους πιο "φυσιολογικούς" καταναλωτές από το να τα αγοράσουν.
Οι φήμες για την κατασκευή ενός στρογγυλού smartwatch από την Samsung, έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, όμως καθώς το Mobile World Congress πλησιάζει, η συνήθως έγκυρη και φίλα προσκείμενη στη Samsung ιστοσελίδα sammobile, έρχεται να τις ενισχύσει με αποκλειστικές πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν με το sammobile, η  Samsung ετοιμάζει ένα στρογγυλό smartwatch, γνωστό μέχρι σήμερα με την κωδική ονομασία Orbis. Η συσκευή θα διαθέτει περιστρεφόμενη στεφάνη, καθώς και κορώνα , στοιχεία τα οποία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον χειρισμό της. 
Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που φέρνει στο φως το sammobile για τον χειρισμό της συσκευής. Αρχικά και ενώ η συσκευή βρίσκεται στην αρχική οθόνη, οι χρήστες με swipe down θα μπορούν να μπουν σε ένα μενού που θα υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας, τη φωτεινότητα της οθόνης, το bluetooth και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων, ενώ με swipe up ο χρήστης θα μπορεί να προβάλει τις πρόσφατες εφαρμογές. Από εκεί, με αργή περιστροφή της στεφάνης προς τα δεξιά, θα εμφανίζονται μία μία οι πρόσφατες εφαρμογές, ενώ με πιο γρήγορη περιστροφή θα εμφανίζονται ανά τρεις. Με πάτημα της κορώνας, η οποία βέβαια θα έχει χρήση power button και home button η συσκευή θα επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Επίσης από την αρχική οθόνη περιστρέφοντας τη στεφάνη προς τα δεξιά θα εμφανίζονται τα εγκατεστημένα widgets, ενώ αφού φτάσουμε στο widget της επιλογής μας, με αριστερή στροφή της στεφάνης θα εμφανίζεται το περιεχόμενο του. Τέλος, και πάλι από την αρχική οθόνη, η στροφή της στεφάνης προς τα αριστερά θα εμφανίζει κυκλικά όλες τις ειδοποιήσεις που υπάρχουν στη συσκευή.
Μπερδευτήκατε μήπως; κάντε λίγο ακόμα υπομονή γιατί οι λειτουργίες της στεφάνης δεν σταματούν εδώ. Κατά την διάρκεια μιας εισερχόμενης κλήσης, η περιστροφή της στεφάνης προς τα δεξιά θα απορρίπτει την κλήση, ενώ προς τα αριστερά θα την απορρίπτει στέλνοντας σε αυτόν που μας καλεί ένα προκαθορισμένο μήνυμα. Δυστυχώς σε αυτό το smartwatch, το sammobile δεν έχει πληροφορίες για το αν θα μπορεί να διαχειρίζεται κλήσεις ως bluetooth ακουστικό, χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα να προστεθεί τελικά η συγκεκριμένη λειτουργία από την Samsung. 
Η περιστρεφόμενη στεφάνη θα έχει ακόμα πολλές λειτουργίες και  η γνωστή ιστοσελίδα  αναφέρει ενδεικτικά μερικές ακόμα. Στο music player θα μπορούμε να αλλάξουμε τραγούδι, να πάμε μπροστά ή πίσω μέσα στο τραγούδι όπως επίσης να περιηγηθούμε σε λίστες με τραγούδια, καλλιτέχνες, album κτλ. Στο ξυπνητήρι θα μπορούμε να απενεργοποιούμε μόνιμα ή προσωρινά με κίνηση προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά αντίστοιχα, ενώ στο ρολόι με την περιστροφή της στεφάνης θα έχουμε πρόσβαση σε διαφορετικά ρολόγια. Στην εφαρμογή του καιρού με περιστροφή θα μπορούμε να δούμε την τρέχουσα, την ωριαία ή την εβδομαδιαία πρόγνωση, ενώ στην λειτουργία find my phone για την αναζήτηση του κινητού μας τηλεφώνου με περιστροφή της στεφάνης θα μπορούμε να σταματάμε την διαδικασία της αναζήτησης.
Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται αρκετά μπερδεμένα, παράλληλα όμως φουντώνουν την περιέργεια μας, για την τελική υλοποίηση της συσκευής από τη Samsung. Αν όλα αυτά είναι αληθινά ή όχι, θα το μάθουμε μάλλον πολύ σύντομα, καθώς έχουν ήδη διαρρεύσει φήμες για το event παρουσίασης του Galaxy S6 στα πλαίσια του MWC που διεξάγεται στην Βαρκελώνη  2-5 Μαρτίου, και εκεί θα δούμε αν ο Κορεάτης κατασκευαστής θα μας παρουσιάσει τελικά την επόμενη πρόταση του στο χώρο των wearables.  

Πηγή
Samsung 4272527510190827088

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email