.
Loading...

Ξεχάστε το iWatch. Ανακοινώθηκε το Apple Watch!!!


Η αναμονή για τους φίλους της Apple που περίμεναν την ανακοίνωση του smartwatch της εταιρείας έλαβε τέλος. Οι φήμες γύρω από την συσκευή πολλές, άλλες επιβεβαιώθηκαν και άλλες όχι, με την σημαντικότερη πάντως να μην επιβεβαιώνεται και δεν είναι άλλη από το όνομα της συσκευής. Αυτό που τόσο καιρό είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε iWatch, πολύ απλά δεν υπάρχει. Στην αποψινή εκδήλωση, ο Tim Cook και οι συνεργάτες του, εκτός από το iphone 6 και iphone 6 plus, ανακοίνωσαν την φορετή πρόταση της εταιρείας, το Apple Watch.
Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της συσκευής είναι σίγουρο ότι θα αποσπάσει από τα πιο θετικά μέχρι τα πιο αρνητικά σχόλια, από φίλους και εχθρούς της εταιρείας από το Cupertino. Το Apple Watch διαθέτει τετράγωνη οθόνη, με επικάλυψη από κρύσταλλο ζαφείρι και πλάτη από κεραμικά υλικά. Το κυρίως σώμα της συσκευής χαρακτηρίζεται από τις έντονες καμπύλες, ενώ το υλικό κατασκευής θα ποικίλει ανάλογα με την έκδοση. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, το Apple Watch με ανοξείδωτο ατσάλι, το Apple Watch Sport με αλουμίνιο και το Apple Watch Edition με ροζ και κίτρινο χρυσό 18 καρατίων. Επίσης η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη με το μικρότερο να φτάνει τα 38mm και το μεγάλο 42mm αντίστοιχα. Τέλος για μεγαλύτερη παραμετροποίηση η Apple θα κυκλοφορήσει αρχικά λουράκια σε 6 χρώματα με τρία διαφορετικά κουμπώματα.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Apple Watch είναι χωρίς αμφιβολία το Digital Crown, η κορώνα δηλαδή που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής, που εκτός από την εξωτερική εμφάνιση συμβάλει σημαντικά στο χειρισμό της συσκευής. H Apple δεν άφησε τον χειρισμό της συσκευής εξολοκλήρου στην οθόνη αφής, προσθέτοντας πολλές λειτουργίες στην κορώνα. Περιστρέφοντας το Digital Crown μπορούμε  να πλοηγηθούμε στο Menu της συσκευής, να επιλέξουμε εφαρμογές από τον πολύ ιδιαίτερο app launcher, να κάνουμε zoom in, zoom out στην εφαρμογή των χαρτών και φυσικά να ενεργοποιήσουμε το Siri. Ο Φωνητικός βοηθός της Apple δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρόταση της Apple, και να προσφέρει και αυτό με τον τρόπο του στην λειτουργικότητα της συσκευής. 
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Apple Watch, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ευαισθησία της retina display σε διαφορετικού τύπου πατήματα για πρόσθετες λειτουργίες όπως η αλλαγή watch face, την ύπαρξη μικροφώνου και ηχείου για την πραγματοποίηση των κλήσεων τις οποίες μπορούμε να μεταφέρουμε στο iphone ή στο bluetooth του αυτοκινήτου μας αν το επιθυμούμε,  την λειτουργία walkie talkie, τις ασύρματες πληρωμές μέσω NFC με την πλατφόρμα Apple Pay που ανακοινώθηκε επίσης σήμερα. Η συσκευή επίσης θα μπορεί να λειτουργήσει ως viewfinder για την κάμερα του iphone αλλά και ως remote control για το apple tv. Τέλος ένα χαρακτηριστικό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η συσκευή θα αναλύει τα εισερχόμενα μηνύματα και θα προσφέρει εκτός από τις τυποποιημένες γρήγορες απαντήσεις,όπως το ok, ναι, όχι,  απαντήσεις που θα βασίζονται στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου μηνύματος. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό, αν π.χ. λάβουμε ένα μήνυμα που μας ρωτάει αν θα πάμε για  ποτό ή φαγητό, τότε αν θελήσουμε να απαντήσουμε από το ρολόι θα βρούμε τις επιλογές ποτό και φαγητό κατά την απάντηση. Φυσικά πάντα υπάρχει η επιλογή της φωνητικής απάντησης με υπαγόρευση κειμένου.
Η φόρτιση της συσκευής θα επιτυγχάνεται επαγωγικά με την τεχνολογία MagSafe, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας θα είναι αρκετή για μια μέρα χρήσης.


Το fit κομμάτι της συσκευής έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία από την Apple. Με αισθητήρες όπως επιταχυνσιόμετρο και μετρητή καρδιακών σφυγμών και δανειζόμενο τα wifi και το gps από το iphone θα μπορεί να καταγράφει  την καθημερινή μας δραστηριότητα. Σε αυτό φυσικά θα συμβάλλουν και οι εφαρμογές fitness app και workout app.  
Το Apple Watch θα είναι συμβατό με τα iphone 5, 5c, 5s, 6 και 6 plus και η φτηνότερη εκδοχή του θα κοστίζει 349 δολάρια. Δυστυχώς για τους ανυπόμονους, τα νέα για την κυκλοφορία της συσκευής δεν είναι καλά, καθώς αναμένεται κάποια στιγμή στις αρχές του 2015 χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Από μια πρώτη, γρήγορη ματιά, το Apple Watch είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την κατηγορία που σίγουρα θα πιέσει τον ανταγωνισμό, θα το μελετήσουμε όμως αναλυτικότερα και θα γράψουμε την άποψη μας τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε μην χάσετε το video από την παρουσίαση που δανειζόμαστε από το theverge.com και τα επίσημα press renders. Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε το site της Apple.

iwatch 4494051545859812574

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Follow by Email